Nádas Alexandra és Nagy Gábor kiállítása

szoboszlai-galeria

KÉPZŐMŰVÉSZET ÜNNEPE 2016, SZOLNOK

Nádas Alexandra és Nagy Gábor kiállítása
Szoboszlai Galéria
Megnyitó: 2016. október 15. 16:00 óra

A Szoboszlai Galéria vezetője, Szoboszlai Zsolt hagyományosan egy-egy művész-házaspár műveiből rendez tárlatot a Magyar Festészet Napja alkalmából Szolnokon. Ezen koncepció jegyében 2016-ban egy művésztanárként is rendkívül aktív, többszörösen díjazott alkotópáros, Nádas Alexandra képzőművész és Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész kiállítását tekintheti meg a közönség.
Nádas Alexandra a festészet és a grafika eszköztárát egyaránt mesterien alkalmazva, természeti és ember alkotta formákat, tájrészleteket, épületeket egymásra rétegezve jeleníti meg belső, metafizikus tájait.
Nagy Gábor a táj struktúráját kibontó, látványélményeket idéző művei a néhol aprólékosan kimunkált, máshol csupán néhány expresszív, virtuóz ecsetvonással jelzett karakteres figurákkal a művész szavai szerint “meditatív létmetszeteket állítanak elénk, sajátos műfajközi megfogalmazásban”.

2016. október 15. 16:00 óra, Szoboszlai Galéria
(5000 Szolnok, Jókai u. 1.)
Nádas Alexandra képzőművész és
Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész kiállításának megnyitója

A tárlat nyitvatartási rendjéről a Szoboszlai Galéria és Szolnoki Művésztelep honlapján – www.szoboszlaigaleria.hu és www.szolnokimuvesztelep.com – illetve a galéria és a művésztelep Facebook oldalán – www.facebook.com/SzoboszlaiGaleria és www.facebook.com/szolnokimuvesztelep – a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.